onsdag 22 januari 2014

Premiär och Turné

Den 6 februari, på Samefolkets dag, är det premiär på föreställningen Numen Human på Cinnober Teater i Göteborg. Föreställningen visas av Cabal Performance Group som har rötter i Sverige, Norge och Sápmi.


Cinnober Teater på Masthuggsterassen, Göteborg den 6 och 7 februari klockan 19:00 och 9 februari klockan 18:00 www.cinnoberteater.com

Gerlesborgsskolan, Bohuslän den 8 februari klockan 19:30 www.gerlesborgsskolan.se

Beaivvás i Kautokeino, Norge den 14 februari www.beaivvas.no

Under föreställningen Numen Human blir scenen en plats där det fås utbrott, görs misstag, samarbetas och motverkas, skapas ordning och kaos, byggs, ordnas, möbleras och stuvas om. En stor mängd papplådor används som element och ger aktörerna möjlighet att skapa lekfulla situationer kring konsten att bygga tillsammans i en tid där individen står i centrum.

Föreställningen kretsar kring människans behov och sökande efter trygghet och tillhörighet. Publiken inbjuds att fundera kring den tidsålder av individualism vi lever i och vad det medför för oss och våra sociala relationer.

Numen (av latin) betyder en spirituell kraft eller influens ofta identifierad med naturliga objekt, fenomen eller platser. Human betyder människa.

Föreställningen är ett samarbete mellan samiska bildkonstnären Hilde Skancke Pedersen, Alexandra Wingate, Lena Kimming och Pia Nordin, som alla är verksamma inom dans och koreografi och Javier Blasco (aka Cha Blasco) musik kompositör och multidisciplinär konstnär. 

9 februari kl 15:00-17:00
Vi bjuder in dig att delta i ett seminarium om identitet och representation, om dans och kreativa samarbetsprocesser inom samtidskonst.
Samtalet  startar i koreografen Alexandra Wingates erfarenheter av att leda den interdisciplinära och interkulturella workshop KOLT i Sápmi, och med Hilde Skancke Pedersen, samisk bildkonstnär, dramatiker och scenograf, båda med i Numen Human. Moderator är Lis Hellström-Sveningson
Plats: Cinnober Teater. Efter seminariet kan du se föreställningen Numen Human kl 18:00. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar